Dřevěné hodinky s gravírováním | Doručujeme do 3 dnů | Nejrychlejší v ČR | +421 919 286 382 | info@waidzeit.sk

Několik důvodů, proč jsou dřevěné hodinky skvělým módním doplňkem

Dnešní moderní doba chytrých telefonů a bezdrátové technologie vytlačila klasické náramkové hodinky do pozadí.  Přestaly být tak žádaným a vyhledávaným zbožím mezi pánskými módními doplňky, jako kdysi. I přesto, že již nejsou primárně používány jako ukazatel času, stále zaujímají své místo v šatníku mnoha moderních gentlemanů.

Náramkové hodinky ze dřeva jsou nevšedním ztvárněním klasiky, která pozvedá každý pánský outfit na vyšší úroveň. Skvěle doladí nejen elegantní, ale i sportovní oděv. Kovové nebo sportovní hodinky vypadají často na první pohled všechny velmi podobně, postrádají originalitu. Dá se pochopit, že pro mnoho z vás kovové hodinky vyjadřují jistotu a klasiku, co se doplňku týče a nechcete to nikterak měnit. Co však zkusit vystoupit ze zóny komfortu a vyzkoušet něco nového a neokoukaného? Máme tu pro vás několik důvodů, proč vyměnit kovové hodinky za neokoukaný a stylový kousek dřeva.

krasny darek pro manzela

Unikátní a osobité

Pánské dřevěné hodinky jsou neskutečně jedinečné. Ve světě nenajdete dva kusy hodinek, které by byly naprosto stejné. Dřevěné hodinky značky Waidzeit jsou dokladem toho, že poctivá ruční práce stále ještě nachází své místo na trhu. Proto není možné, aby existovaly dva přesně stejné kusy. Každé jednotlivé hodinky jsou originál. Samotné dřevo je k dostání v neskutečném množství druhů a barev. I když jsou dvoje hodinky vyrobené z toho stejného stromu, nikdy nebudou dokonale identické. Barva, odstín a kresba dřeva je jedinečná.

Hodinky ze dřeva jsou ekologické

Přestože se jedná o přírodní zdroj, který nám příroda poskytuje, jedná se o materiál z ekologického hlediska nesrovnatelný s plastem či kovem. Dřevo je totiž obnovitelný zdroj, který se obnovuje velmi rychle, na rozdíl od kovu či plastu. Tyto materiály mívají často ještě jako bonus několik chemických složek. Stejně tak na zpracování dřeva je za potřebí daleko menšího množství energie, než na zpracování kovů. Dřevo je snadno zpracovatelné a větší část se vyrábí přímo ručně, bez pomoci strojů, které spotřebovávají energii. Při zpracování kovu se setkáme s velmi náročným procesem, který spolyká velké množství energie. Nehledě na to, že drtivá většina kovových hodinek je produktem pásové výroby. Dřevo se dá zpracovávat neustále dokola, proto i některé modely jsou výsledkem recyklace.

Dřevěné hodinky neobsahují žádné alergeny ani chemické složky

Pokud nosíte hodinky na ruce, jsou neustále v kontaktu s vaší pokožkou. Je tedy velmi důležité, aby k ní byly co nejšetrnější a nezpůsobovaly jakékoliv alergické či jiné reakce. Dřevěné hodinky jsou 100% přírodní a netřeba se tedy bát jakékoliv nesnášenlivosti. Dřevo je zpracované tak, aby nebylo zapotřebí ho ošetřovat či napouštět jakýmikoliv chemickými látkami. I barvy hodinek jsou čistě přírodní záležitostí a nejsou tedy uměle přibarvované. Hodinky značky Waidzeit neobsahují v žádném svém komponentu nikl. Všechny kovové komponenty jsou výlučně z chirurgické oceli, která nikl neobsahuje a proto se ani alergici nemusí bát tyto hodinky nosit. 

barrique drevene hodinky

Hodinky v sobě nesou kus historie i příběhy

Hodinky, které vyrábíme, dýchají historií. Naše značka je postavená na tradici pocházejících z rakouských alp, kde se v oblasti Enštal těží a zpracovává kvalitní dřevo, ze kterého jsou následně vyrobeny hodinky Waidzeit. Ještě osobitější je však kolekce s názvem Barrique, která voní po víně. Hodinky z této kolekce jsou totiž vyráběny z kvalitních dubových vinných sudů, používaných k dozrávání lahodného francouzského vína. Pokud jste vášnivý vinař, nebo máte nějakého takového nadšence ve vašem okolí, je pro vás tato kolekce jako stvořená. Tyto hodinky v sobě totiž nesou o mnoho více, než pouhou historii dřeva.

Mohlo by Vás zajímat:

Vyletněné ,,must have‘‘ doplňky, které musíte mít!

Dřevěné hodinky novodobým hitem – 5 způsobů jak je využít 

Jak pečovat o hodinky ze dřeva